Bútoralapanyag és bútorkellék kereskedelem

Kérdése van?

+36-23/530-800 ● info@ligneus.hu

Szolgáltatás

Szolgáltatásaink

A Ligneus Kft. biatorbágyi telephelyén hatalmas raktárkészlettel várjuk. Raktárainkban átlagosan több, mint 40.000 különböző lapalapanyagot tárolunk és közel 10.000 bútorkellék, vasalat, kiegészítő, szerszám is rendelkezésre áll. Munkánk során nagy gondot fordítunk a gyors és zökkenőmentes kiszolgálásra és arra törekszünk, hogy a céges és magán partnereinket versenyképes szolgáltatásokkal segítsük. Hivatásunknak érezzük, hogy megkönnyítsük a belsőépítészeti elképzelések professzionális megvalósítását. 

Lapszabászat, élzárás

A bútorgyártás egyik legfontosabb lépése az alapanyagok méretre szabása, azaz a lapszabászat. A vágást magas minőségű német és olasz gépekkel végezzük és különösen nagy gondot fordítunk, hogy a végeredmény tökéletesen töredezettmentes legyen. Munkánk során a környezetünk védelmét is fontos feladatnak tartjuk. A hulladék minimalizálása érdekében a szabászgépeinket számítógéppel vezéreljük. Ennek köszönhetően a kívánt alkatrészeket nem csak környezettudatosan, hanem olcsón tudjuk legyártani.

Bármilyen élzárási feladatokról is legyen szó, a munkát kívánt minőségben tudjuk elvégezni. Élfóliás, dekoros, ABS-es, élfurnéros vagy akár élfás élzárási munkákban is szakszerű segítséget tudunk nyújtani. A lapszabászat alkalmával színazonos élanyaggal dolgozunk, színazonos megoldásokat alkalmazunk, hogy esztétikailag is megfelelő legyen a végeredmény. Az íves és a különféle ívek mellett történő élzárást is precízen meg tudjuk oldani, ugyanúgy, ahogy a vékonyfugás PU élzárást.

 

Az ER-FA 2000 Faipari Kft. és az ERTL Bútor Faipari Kft. is a cégcsoportunkba tartozik. Mind a két cégünk fontos feladatokat lát el. Az ER-FA 2000 fő tevékenysége a bútoralapanyag és bútorkellék kereskedelem, az ERTL Bútor pedig bútorgyárként működik. A kereskedelmi és gyártási feladatokat 11.400 m2 -en végzik. Gyártóüzemükben a mai kor technológiájának megfelelő gépparkkal rendelkeznek, melynek köszönhetően az alábbi szolgáltatásokkal állunk mi is rendelkezésükre. 

Dekorozás, furnérozás

Nagy tapasztalatunk van a lapanyagok dekorral vagy valódi fa furnérral történő bevonásában, illetve a látszó vastagságuk megnövelésében. Ez utóbbit a lapalkatrészek gondos egymásra ragasztásával, az úgy nevezett duplungozással végezzük el. 

A dekorozás során a kiválasztott dekort hőprésben helyezzük a felületre. A furnérozásnál a terítékképzéssel indítjuk el a folyamatot, majd a funérok egymáshoz illesztésével alakul ki a végleges rajzolat. A kész furnérlap szintén hőprésben, ragasztással kerül rá a felületre. Végül a kontaktcsiszolóban történnek meg az utolsó simításokat, amikor is a felületi egyenetlenségek eltávolítása után kialakul a gyönyörű, természetes hatású furnéros felület. Ez a szolgáltatásunk teljes lapanyagok esetén vehető igénybe.

CNC megmunkálás, nesting alkatrész kivágás

A megrendelőink számára 3 számítógépvezérelt CNC megmunkáló központot is tudunk biztosítani az egyedi és költséghatékony alkatrészgyártáshoz. A CNC-k – amelyek közül az egyik 5 tengelyes - kiválóan alkalmasak a maximum 30 cm vastagsági/magassági mérettartományig terjedő lapmegmunkálásra, fűrészelésre, marásra és furatolási megmunkálásokra.

A CNC megmunkálás speciális területe a nestingelés, amelynek során tetszőleges formájú alakzatok optimalizált kivágása történik komplett alapanyag táblákból. A cégünknél rendelkezésre álló SCM PRATIX megmunkáló központ vákuumasztala rögzíti a lapanyagot, majd a CNC nagy hatékonysággal kivágja a tetszőleges formájú alkatrészeket. 

Csiszolás, kontaktcsiszolás, polírozás

A hibátlan felületek kialakításához és a felület egyenetlenségeinek eltüntetéséhez 2 db kontaktcsiszoló és számos kisebb csiszoló áll rendelkezésre. Szegmentált papucsos, ipari teljesítményű kontaktcsiszolóink kiválóan alkalmasak a maximum 1300 mm széles lapalkatrészek csiszolására, felületkezelésére. A bonyolultabb alkatrészek megmunkálását és a magasfényű felületek polírozását kézzel végezzük el.

 

Felületkezelés

Ennek keretén belül festést, pácolást, lakkozást és antikolást is vállalunk.Elszívófalas festőkabinunk, 4 szórófejes festőautomatánk és a nagy gyakorlattal rendelkező, precíz munkát végző​ szakembereink garantálják a tökéletes felületi minőséget. Amennyiben szükséges, a felületkezelés előtt szegmentált papucsos kontaktcsiszolást és kézi csiszolást is végzünk a tökéletes végeredmény érdekében. Magasfényű felület esetén egy alapos polírozással adjuk meg a felület végleges és hibátlan fényét. 

Szaktanácsadás, lakberendezési tanácsadás

Ügyfélszolgálati munkatársaink minden felmerülő kérdésére választ adnak és részletes tájékoztatást nyújtanak. Igény esetén a megfelelő anyagok, vasalatok, kellékek, gépek kiválasztásában is segítenek.

Ajánlatkészítés

Weboldalunkon minden termékünk árát feltüntettük, de ha nagyobb mennyiségben szeretne vásárolni tőlünk, akkor lehetősége van egyedi árajánlatot kérni. Egy online szabászati megrendelő felületen tudja leadni a rendelését. Az egyedi projektek, belsőépítészeti feladatok megrendelése esetén is egyedileg adunk árajánlatot. Munkatársaink minden problémára megtalálják a megfelelő megoldást és versenyképes termékekkel, ajánlatokkal állnak a rendelkezésére.

Friss híreinkből
2024-05-31
Egyedi asztallap a tökéletes konyhához – Megoldás a Ligneus Kft-től
A probléma – Jó lenne egy különleges asztallap
2024-05-27
Az új konyha szíve: Egyedi munkalap a Ligneus Kft.-től
A munkalap szerepe a konyha központi elemeként
2024-05-25
Régi bútorok új élete a Ligneus Kft. bútorkellék kínálatával
A probléma – régi bútor, új bútorkellék
Hírlevél feliratkozás
Kérjük adja meg nevét és e-mail címét, hogy mindig értesülhessen a legfrissebb információkról, akciókról!
Kérjük, pipálja ki az alábbi mezőt!
Hol talál meg minket?
Ligneus Faipari Kft.
Cím: 2051 Biatorbágy, Rozália park 6.
Telefon: (+36) 30 / 738 8246
Szabászat: (+36) 30 / 320 0063
 

© 2021. Ligneus Faipari Kft. Minden jog fenntartva!